Järelvaadatav: Simple Session sai hoo sisse kvalifikatsioonidega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. ja 4. veebruaril toimub Tallinnas Saku Suurhallis Simple Session, kus võistlevad mitmekordsed X-mängude võitjad nii rulasõidus kui BMX-rattasõidus. Postimees näitab võistlusnädalavahetust otsepildis, laupäeval on kavas kvalifikatsioon ja pühapäeval finaalid.

Kvalifikatsioonis osalevad eestlased:

  • BMX park - Roomet Säälik, Kristen Põder, Andres Lainevool, Sander Saard, Joosep Nilk
  • BMX street - Kert Petersel, Ragner Trepp, Bertil Tarbe, Chris Patrick Tilk, Raigo Olu, Tauno Krüüts, Martti Lainevool, Rene Perzinski
  • rulasõit - Aleksandr Tubin, Kristjan Prik, Romario Siimer, Meelis Erm, Toomas Seppänen, Kristo Õismets

Enne võistlust:

Simple Sessioni võistlejate nimistu on tänavu erakordselt tugev: Tallinna kohale lendavatel rulatajatel ja BMX-ratturitel on ette näidata lausa 58 X-Mängude medalit, neist 29 kulda. Võistlema saabub X-Mängudelt BMXis 10 ja rulasõidus 3 aegade jooksul medali teeninud sportlast: trikiratturitest Garrett Reynolds, Daniel Dhers, Ryan Nyquist, Kevin Peraza, Devon Smilie, Simone Barraco, Gary Young, Pat Casey, Bruno Hoffmann ja Broc Raiford ning rulatajatest Alex Sorgente, Pedro Barros ning Greg Lutzka.

Kokku on võistlejatel ette näidata 58 eri toonides X-Mängude medalit: 29 kulda, 17 hõbedat ja 12 pronksmedalit. Medalimeeste seas võistlevad Simple Sessionil ka X-Mängude kõige värskemad ehk 2017. aasta BMX- ja rulavõitjad. 

Kokku on Simple Sessionile saabumas 182 võistlejat 29 riigist, esindatud on: Eesti, Läti, Leedu, Poola, Venemaa, USA, Costa Rica, Kanada, Mehhiko, Suurbritannia, Argentina, Ecuador, Saksamaa, Soome, Rootsi, Holland, Venezuela, Austraalia, Jaapan, Ukraina, Itaalia, Kreeka, Prantsusmaa, Hispaania, Colombia, Brasiilia, Šveits, Belgia ja Itaalia. Võistluse pileteid on müüdud kahekümnesse välisriiki.

Simple Sessioni tarbeks Saku Suurhalli rajataval hiiglaslikul võistlusväljakul toimuvad tulised vaatemängud lööb kahe treeningpäeva järel lahti laupäev, 3. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi.

Pühapäeval, 4. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Päev pärast võistlusi, 5. veebruaril on esmakordselt üle aastate park avatud kõikidele tänavaspordihuvilistele.

Enne finaale näeb pühapäeva hommikul Simple Sessioni väljakul ka Eesti pealekasvava põlvkonna meelisala ehk tõukerataste demonstratsioonsõite – oma parimaid oskusi tulevad Tallinna demonstreerima ülimenuka tänavaspordiala absoluutsed parimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles