Kumu sukeldub korallide imepärasesse maailma

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm "Jaht korallidele" Kumus
Dokumentaalfilm "Jaht korallidele" Kumus Foto: Kaader filmist

Korallrahud – merede vihmametsad – hävivad üha suurema kiirusega. Kumu Dokumentaali kolmapäevane film «Jaht korallile» sukeldub vee alla, et tuua päevavalgele, millise ohu ees inimkond seisab.

Kliimasoojenemine koos merevee temperatuuri tõusuga ja reostus on viinud selleni, et viimase 30 aasta jooksul on kadunud 50 protsenti kogu maailma korallidest. Ennustatakse, et aastaks 2030 võib järele jääda vaid 10 protsenti korallrahudest.

USA režissööri Jeff Orlowski film avab selle unikaalse ökosüsteemi haavatavuse muljetavaldava põhjalikkusega. Võtted kestsid kokku kolm aastat ligemale 30 riigis ja vee all veedeti rohkem kui 500 tundi.

«See on emotsionaalne võidujooks ajaga,» kirjutas ajaleht The New York Times selle hoiatavat sõnumit kandva filmi kohta, mis võitis mullu Sundance'i festivalil publikupreemia. Tegu on sümboolse järjega sama autori eelmisele, Emmyga pärjatud linateosele «Jaht jääle», mis vaatleb kliimasoojenemist Arktika liustike sulamise näitel.

Kolmapäeval, 31. jaanuaril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse merebioloog Lennart Lennuk. Ingliskeelne film on ilma tõlketa. Sissepääs tasuta.

Seanss kuulub kultuuriteemalistele filmidele pühendatud dokumentaalfilmide sarja Kumu Dokumentaal, mida korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles