Pootsi ja Tõhela saavad puhta joogivee

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pootsi ja Tõhela saavad puhta joogivee. Foto on illustreeriv.
Pootsi ja Tõhela saavad puhta joogivee. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Laienenud Pärnu linn kavatseb rekonstrueerida Pootsi ja Tõhela küla ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemi, kulutades selleks üle 100 000 euro.

Pootsis tahetakse ehitada uus puurkaev ja pumpla, kuhu paigaldatakse rauaärastusseadmed. Rekonstrueeritakse ligikaudu 400 meetrit vee- ja 400 meetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku, millega ühendatakse kortermajade ja hooldekodu vee- ja kanalisatsioonisüsteem. Samuti ehitatakse uude asukohta mehaanilisest eelpuhastusest ja imbväljakust koosnev reoveepuhasti.

Tööd maksavad 196 954 eurot, millest 65 protsenti on keskkonnainvesteeringute keskuse (KIKi) toetus ja ülejäänu omaosalus. Ettevõtmisest võidab 60–70 inimest.

Tõhelas rekonstrueeritakse ligikaudu 600 meetrit vee- ja 600 meetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku, millega ühendatakse keskuse ja sigala piirkonna veevõrgud. Samuti ehitatakse mehaanilisest eelpuhastusest ja imbväljakust koosnev reoveepuhasti.

Tõhela tööd maksavad 163 622 eurot, millest 65 protsenti tasub KIK ja ülejäänu omavalitsus. Vee- ja kanalisatsioonisüsteemi uuendamisest on kasu pea 100 inimesele.

KIK on rahastustaotlused heaks kiitnud, tööd peavad olema lõppenud järgmise aasta 1. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles