Berlusconi valimiskampaaniale on tülinaks uus kohtuasi

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi alguses toimuvateks Itaalia valimisteks valmistuv Silvio Berlusconi telekanali La7 jutusaates «Non è l'Arena» 21. jaanuaril.
Märtsi alguses toimuvateks Itaalia valimisteks valmistuv Silvio Berlusconi telekanali La7 jutusaates «Non è l'Arena» 21. jaanuaril. Foto: Roberto Monaldo / LaPresse / Scanpix

Kuigi hoogsalt suurde poliitikasse naasnud 81-aastase Silvio Berlusconi juhitavale koalitsioonile on õnnistuse andnud mitmed Euroopa konservatiivsed poliitikud, ei pruugi täituda tema lootus pääseda taas Itaalia tüüri juurde – lisaks endiselt kehtivale keelule tegutseda riigiametis peab veteranpoliitik astuma uuesti kohtukulli ette.

1. veebruaril toimub Sienas esimene istung kohtuasjas, milles Berlusconit süüdistatakse tunnistaja mõjutamises varasemal protsessil, mis käsitles tema korraldatud kurikuulsaid bunga-bunga pidusid ja alaealiselt seksi ostmist.

Forza Italia partei juht mõisteti 2013. aastal süüdi seksi eest maksmises Karima el-Mahrougile, kes oli toimunu ajal 17-aastane. Paar aastat hiljem tühistas Itaalia kõrgeim kohus aga süüdimõistva otsuse, tuues põhjenduseks tõendite puudumise selle kohta, nagu oleks Berlusconi teadnud, et neiu oli alaealine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles