Norra uus supertäht loobus olümpial kuue kuldmedali jahtimisest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: MANUEL GEISSER/imago/Geisser/Scanpix

Norra murdmaasuusaäss Johannes Høsflot Klæbo jätab Pyeongchangi olümpiamängudel 15 kilomeetri vabastiilis sõidu vahele. See tähendab, et maksimaalselt on tal võimalik püüda «vaid» viit kuldmedalit.

Norra koondise peatreener Tor Arne Hetland kinnitas lõpliku nimekirja, millistel distantsidel keegi norralastest stardib. Neist esimesele ehk 11. veebruaril peetavale ühisstardist sõidule lähevad Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund ja Simen Hegstad Krüger. Lisaks osaleb Klæbo sprindis, paarissprindis, teatesõidus ja maratonis. Vahele jääbki seega vaid 15 km vabastiilis sõit.

«Johannes otsustas ise, et ei taha seal startida,» nentis Hetland. Sprindis on lisaks Klæbole võistlustules veel Emil Iversen, Eirik Brandsdal ja Pål Golberg. Lisaks loetletud meestele on norralastel kaasas kaks varuvõistlejat: sprindis Sondre Turvoll Fossli ja ühisstardist sõidus Finn Hågen Krogh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles