Suure kirjaniku sünniaastapäeva aktusel kuulutati välja Tammsaare romaanipreemia laureaat (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusooperis Estonia toimus pidulik juubeliaktus, tähistamaks A. H. Tammsaare 140. sünniaastapäeva. Aktust korraldava Tammsaare ja Vilde Sõprade Seltsi esimehe Rein Veidemanni sõnul soovitakse aktusega rõhutada kirjanduse ja kultuuri tähtsust ja olulisust ning austada Tammsaare pärandit.

Pidulikul aktusel esines president Kersti Kaljulaid, mängiti katkendeid Elmo Nüganeni Tallinna Linnateatri Tammsaare-lavastusest. Muusikalise poole eest hoolitses Tallinna Muusikakeskkooli sümfooniaorkester.

Tallinna linna Tammsaare romaanipreemia laureaadiks kuulutati 2013-2017 ilmunud romaanide «Lendav hollandlanna» (2012) ja «Mongolite unenäoline invasioon Euroopasse» (2016) eest Nikolai Baturin. Žürii, kuhu kuulusid Tiit Aleksejev, Maimu Berg ja Maarja Vaino põhjendas otsust järgnevalt: «Nikolai Baturin on silmatorkava stiiliga kirjanik, kes oma teostes on loonud omanäolise omakosmose, mis on Tammsaaret ja Baturinit ühendavaks lüliks.  Baturin on kaua aega tegutsenud kirjanikuna tõendanud žanri valdamise meisterlikkust, kunstilist mõjujõudu ja sõnumi mõttehaaret.»

Aunimetusega kaasneb 4100-eurone rahaline preemia. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles