Segadus Kredexi toetusega tõi korteriühistutele kaela hiigelvõlad (3)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinnas seisavad kõrvuti kaks värskelt renoveeritud kortermaja, Anne 59 (vasakul) ja Kalda tee 12. Mõlemal korteriühistul jäi Kredexilt saamata märkimisväärne summa lubatud toetusest.
Annelinnas seisavad kõrvuti kaks värskelt renoveeritud kortermaja, Anne 59 (vasakul) ja Kalda tee 12. Mõlemal korteriühistul jäi Kredexilt saamata märkimisväärne summa lubatud toetusest. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Kalda tee 12 asuva kortermaja renoveerimine algas 2016. aasta detsembris. Tööde käigus sai korda maja fassaad, sees vahetati välja radiaatorid ja küttetorustik ning elektrijuhtmestik, katusele paigaldati päikesepaneelid. Kogu ettevõtmine läks maksma ligi 1,3 miljonit eurot ja selle tarvis pidi ühistu saama 40 protsendi ulatuses toetust sihtasutuselt Kredex.

Ehkki nüüdseks on majal uus fassaad, koridorid puhtad ja korras ning küttearved väiksed, on ühistu juhatus lõhkise küna ees. Nimelt jättis Kredex lubatud toetusest 57 000 eurot välja maksmata.

Kalda tee 12 korteriühistu esimees Enrico Majas selgitas, et projekti esimest rahataotlust Kredexile esitades polnud neil pangakontol kogu nõutud omaosalust. «Olemas oli pool summast ning teine pool laekus järgneva poole aasta jooksul,» selgitas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles