Liivak eelistas Florat Itaalia teadmatusele

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora on esimene Eesti profiklubi, kus Frank Liivak oskused proovile paneb.
FC Flora on esimene Eesti profiklubi, kus Frank Liivak oskused proovile paneb. Foto: Tairo Lutter

Frank Liivak on Eesti jalgpallis kahtlemata erandlik nähtus. Kui ta eakaaslased põlevad soovist teha esimene hüpe piiri taha, siis 21-aastase Liivaku tee on kulgenud risti vastupidi. Kõigest kaheksase poisiklutina just pallimängu nimel Hollandisse kolinud ning seejärel järjest ka Itaalias, Hispaanias ja Bosnias läbimurret üritanud Tartu noorsand jõudis nüüd pika ringiga tagasi kodutanumale.

«Praegu soovin vaid üht: mängida, mängida ja veelkord mängida,» ütles Eesti meistri FC Floraga kaheaastase lepingu sõlminud ründav poolkaitsja.

Liivaku anno 2017 läks nii põhjalikult aia taha kui veel vähegi võimalik. Kõigest viis ametlikku mängu FK Sarajevo esindusmeeskonnas oli vähe mis vähe. Kuna ka Bosnia suurklubiga liitumisele eelnes mängupõud, loobus Liivak uutest seiklustest välismaal ja pidas targemaks otsida uut algust Eestist. Eelistades Florat näiteks Itaalia tugevuselt kolmandale liigale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles