Helme «Foorumis» kodakondsuspoliitikast: eestlased tunnevad, et neilt võetakse hiilivalt riik käest ära (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodaniku pass.
Eesti kodaniku pass. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jutud sellest, et eesti keele eksamit on väga raske sooritada, pole tõsiselt võetavad, samuti poleks probleemi mittekodanike suunamisel Eesti infovälja, kui pandaks kinni Vene telekanalid, rääkis EKRE rahvasaadik Martin Helme ETV saates «Foorum».

«Foorumis» räägiti seekord teemal, mis ei jäta kedagi külmaks. Kas Eesti kodakondsuspoliitika leevendamine aitaks vähendada pingeid ja tugevdada julgeolekut või avaks see samm ukse uutele probleemidele? 

Helme sõnul on võimalik infovälja probleemiga väga lihtne hakkama saada. «Paneme kinni Vene propaganda kanalid, nagu on teinud leedukad, ukrainlased ja nad tulevad ise sellesse infovälja ja see probleem laheneb üsna kiiresti,» arvas Helme.

Tema sõnul on probleemi «suur juur» selles, et eestlased tunnevad, kuidas neilt võetakse hiilivalt riiki käest ära, vähendades nende osakaalu ja mõjukust Eesti kodakondsete hulgas.

«Kui keegi ütleb, et keeleeksam on nii raske, et isegi meist keegi ei teeks seda ära, siis ma ütleks niimoodi, et kui ükskõik kes meist läheks tegema täna autojuhilubade eksamit, me ka kukuks kolinal läbi, sest me ei ole endale meelde tuletanud neid asju,» tõi Helme näiteks.

Stuudios väitlesid Liisa Oviir, Mart Nutt, Jaanus Karilaid, Urmas Paet, Jüri Adams ja Martin Helme.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles