Kiribati ametnikud: uppunud laeval oli üle 80 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Vaikse ookeani kõrvalises piirkonnas 18. jaanuaril uppunud laeval oli üle 80 inimese, teatasid täna Kiribati ametnikud.

Rahvusvahelise päästeoperatsiooniga on leitud ainult seitse ellujäänut ja lootused veel kedagi leida on kadumas.

«Kiribati ametnikud on kinnitanud, et laeval oli umbes 80 reisijat ja umbes viieliikmeline meeskond,» ütles Uus-Meremaa päästekoordineerimiskeskus avalduses.

Neli Uus-Meremaa, Austraalia ja USA lennukit on aidanud läbi otsida suure mereala, kus MV Butaroi kadunuks jäi.

Kiribati endine peaminister Ieremia Tabai, kes esindab Nonouti saart, kust laev teele asus, kritiseeris valitsuse tegevust õnnetusele reageerimisel.

Tabai sõnul tahab tema 2000-liikmeline kogukond teada, miks kulus päästeoperatsiooni alustamisele kaheksa päeva ning kuidas lubati merekõlbmatul alusel üldse teekonda alustada.

«See tragöödia nõuab sõltumatut uurimiskomisjoni,» ütles ta Uus-Meremaa raadiole. «Me peame teada saama, miks see (õnnetus) juhtus ja kes on vastutav.»

17,5 meetri pikkune puidust katamaraan MV Butiraoi alustas 18. jaanuaril Nonoutilt kahepäevast teekonda Lõuna-Tarawasse Betio linna.

Vahetult enne seda oli alus sõitnud madalikule ja läbinud remondi.  Tabai sõnul ei olnud alusel ilmselt kohustuslikku päästevarustust ega ka signaalpoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles