Oma päritolu kohta valetanud pagulaspere lahkus Eestist (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Dirk Dobiey/Caro / Dirk Dobiey

Oma päritolu kohta valetanud kvoodipagulaste perekond, kellele antud rahvusvahelise kaitse politsei tühistas, lahkus Eestist. 

Pooleteise aasta eest saabus Eestisse Euroopa Liidu rändekava raames kolmeliikmeline perekond, kes väitis end pärit olevat Iraagist. Ühtegi dokumenti neil esitada polnud.

Kui aasta Eestis elanud perekond tuli oma elamisluba pikendama, tunnistasid nad, et on hoopis iraanlased. Iraanlasi aga Euroopa Liit oma rändekava järgi vastu ei võta.

Eelmise aasta mais võttis politsei perekonnalt rahvusvahelise kaitse. Seejärel esitas perekond uue rahvusvahelise kaitse taotluse.

Politsei- ja piirivalveamet otsustas neile rahvusvahelist kaitset mitte anda ning perekond kaebas otsuse kohtusse. Ent eelmise aasta lõpus lahkusid nad vabatahtlikult Eestist. Seetõttu jättis kohus kaebused sisuliselt läbi vaatamata ning politsei- ja piirivalveameti otsus on nüüdseks jõustunud.

Kreekast Eestisse toimetatud peres oli ema, isa ja kooliealine laps.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles