Automaatide hankele esitas pakkumuse neli relvatootjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservohvitseride kogu tähistas Võrumaal mitmete ettevõtmistega kaitseväe lahingukooli taasasutamise 25. aastapäeva.
Reservohvitseride kogu tähistas Võrumaal mitmete ettevõtmistega kaitseväe lahingukooli taasasutamise 25. aastapäeva. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaitseväele ja teistele jõuametitele automaattulirelvade ostmiseks välja kuulutatud riigihankele esitas pakkumuse neli relvatootjat.

Teisipäeva keskpäevaks esitasid automaattulirelvade pakkumise relvatootjad Heckler & Koch, Sig Sauer, Lewis Machine & Tool Company ning Patriot Ordnance Factory, ütles kaitseinvesteeringute keskuse pressiesindaja BNSile.

Kaitseinvesteeringute keskus kuulutas välja hanke kaitseväele 5,56-millimeetriste ja 7,62-millimeetriste automaattulirelvade ja nende lisavarustuse ostmiseks juunis. Hankele esitas taotluse 14 tootjat, kellest kvalifitseerus üheksa tootjat.

Kaitseinvesteeringute keskus hindab märtsi lõpuks, kas pakkumused vastavad esitatud minimaalsetele nõuetele ja esitab vastavaks tunnistatud pakkujatele ettepaneku läbirääkimisteks ja läbirääkimiste käigus täpsustatud nõuetest lähtuva võistleva hinnapakkumise tegemiseks. Lepingu sõlmimiseni on kavas jõuda selle aasta teises pooles.

Hanke eesmärgiks on osta  1. ja 2. jalaväebrigaadile uued automaattulirelvad. Hankesse on kaasatud lisaks kaitseväele justiitsministeerium ning politsei- ja piirivalveamet. Tehniline spetsifikatsioon ja nõudmised relvastusele on kokku pandud kaitseväe juhtimisel.

Kavandatava hankelepingu kohaselt ostab kaitseinvesteeringute keskus aastatel 2018–2021 ligi 11 000 automaattulirelva. Lisaks sellele peab sõlmitav raamleping võimaldama täiendavalt kuni 18 000 automaattulirelva ostmist aastani 2024.

Hanke maksimaalne eeldatav maksumus on 75 miljonit eurot. Tegemist on järgneva kümnendi ühe mahukama ja olulisema relvastushankega liikursuurtükkide K-9 ja laskemoona hangete kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles