Video: Noor Kennedy vastas Trumpi kõnele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Kennedy III peetakse demokraatide peamiseks presidendikandidaadiks 2020. aasta valimistel.
Joe Kennedy III peetakse demokraatide peamiseks presidendikandidaadiks 2020. aasta valimistel. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

USA senaator Robert F. Kennedy 37-aastane pojapoeg, esindajatekoja liige Joe Kennedy III süüdistas demokraatide ametlikus vastuses kõnele olukorrast riigis USA presidenti Donald Trumpi riigi lõhestamises, vahendab Politico.

«See administratsioon ei ründa vaid seaduseid, mis meid kaitsevad, vaid nende seaduste sügavamat mõtet, et me kõik oleme kaitsmist väärt,» sõnas Kennedy.

«Riiukuked võivad virutada löögi. Nad võivad jätta ka jälje,» ütles ta viitega Trumpile otsesõnu presidendi nime nimetamata. «Aga nad ei ole kunagi, mitte kordagi meie Ühendriikide ajaloos suutnud olla võrdsed oma tuleviku kaitsel ühinenud rahva tugevuse ja vaimuga.»

Loe Kennedy kõne täisteksti inglise keeles Politico lehelt.

Vastukõne presidendi kõnele olukorrast riigis on sageli opositsioonierakonna tõusvate tähtede näitelava. Noore Kennedy kõne ei ole aga ainus demokraatide sõnavõtt, oma seisukoha esitab ka Bernie Sanders ja teised mõjukad demokraadid.

Massachusettsi demokraat on õppinud Stanfordi ülikoolis ja Harvardis juurat ning töötanud Rahukorpuses Dominikaani Vabariigis, enne kui temast sai prokurör. Perekonna jalajälgedes läks ta noorelt poliitikasse ja pääses 2012. aastal esindajatekotta.

Teda peetakse ka üheks demokraatide võimalikuks presidendikandidaadiks 2020. aasta valimistel.

Tema vanaisa oli senaator Robert F. Kennedy, kes mõrvati 1968. aastal demokraatide presidendikandidaadi kampaania ajal, tema vanaonu oli president John F. Kennedy, kes mõrvati 1963. aastal Texases Dallases. Oma eesnime sai ta Kennedy'te klanni asutaja Joseph «Joe» Kennedy (1888 – 1969) järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles