Vanemuine kutsub vaataja tantsulavastuse kulisside taha

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuetendus «Kinolina kangelane»
Tantsuetendus «Kinolina kangelane» Foto: Vanemuine

Reedel tutvustatakse Vanemuise suure maja proovisaalis uut tantsulavastust «Kinolina kangelane».

Kella 18–20 saavad huvilised tutvuda Vanemuise suure maja proovisaalis uue tantsulavastuse valmimisprotsessiga üritusel «Kaadri taga: Kinolina kangelane». See on sissevaade «Kinolina kangelase» stiilsesse tantsuloosse, filmimaailma eeskujudesse ja kõigesse sellesse, mis jääb ühe balletilavastuse lavale toomisel nn «kaadri taha». Õhtu pakub võimalust näha nii koreograafianumbreid kui ka seda, mis toimub esietenduse eel balletiproovisaalis ning kuidas valmivad tantsukostüümid ja lavakujundus.

17. veebruaril esietenduva tantsulavastuse «Kinolina kangelane» tegevus leiab aset 1927. aastal, ajal mil tummfilmiajastu andis teed helifilmidele ning kinokunstist sai romantiliste lugude ja suurte unistuste sümbol. See on rõõmsameelne tõlgendus filmiajaloo suurteostest tuttavatest stseenidest ja maailmast MGM muusikalifilmide võtmes, kus omal kohal on ilu, elu ning unenäolised seiklused.

Ülevaate ajastust, lavastuse lava-, kostüümi- ja videokujundusest annavad kunstnik Liina Unt ning videokunstnik Janek Savolainen. Õhtu lõpetab avatud vestlus «Kinolina kangelase» lavastaja ja koreograafi Silas Stubbsiga. Modereerib Deivi Tuppits.

Kohtumisõhtu leiab aset Vanemuise suures majas balletiproovisaalis nr 1.

Sissepääs on kõigile prii.

Et kohtade arv on piiratud, palub Vanemuine kõigil tulijatel end üritusel osalejaks märkida Facebookis, et saaks osalejate arvuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles