Ilma- ja liiklusblogi: politsei manitseb autojuhte: kui kihutamist jätkate, pole õnnetused kaugel (32)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistus lubas tänaseks tihedat lumesadu ja tuisku, mis omakorda on kaasa toonud mitmeid avariisid ning vooluta on mitutuhat majapidamist. 

Ilmateenistuse prognoos lubab tänaseks lund ja lörtsi, pärastlõunal sajuvõimalus väheneb. Puhub kagutuul 4-10, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 18 meetrit sekundis, keskpäevast alates järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi. 

Kuna teedel on suur libedusoht, palus politsei- ja piirivalveameti (PPA) politseimajor Marti Magnus kõigil liiklejatel olla ettevaatlik. «Tänastes oludes on ohtlik suurimat lubatud kiirust taga ajada. Sõitke rahulikult, pikivahet hoides ja möödasõite vältides, sest tee võib olla libe ja nähtavus piiratud,» ütles Magnus. 

Põhja ja lääne prefektuuri patrullid on valmis vajadusel liikuma maanteedele liiklust rahustama. «Selleaastased rasked õnnetused on juhtunud asulavälistel teedel, kus piirkiirus on 90 km/h,» rääkis Magnus.

Ta ütles, et kui kellegi kodukandis on teeolud kehvad, siis tuleb sihtkohta jõudmiseks varuda lisaaeg. «Maantee ei ole koht, kus aeg saab juurde võita, vaid tuleb arvestada lisa ajakuluga.»

Siiski on täna juhtunud mitu avariid ja mitmes kohas on liiklus häiritud. 

Lisaks on paljud majapidamised Lääne-Eestis ja Tartumaal vooluta. 

Märksõnad

Tagasi üles