Vambola Paavo: maanteepikendus või Muhu sild? (13)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild. Pilt on illustratiivne.
Sild. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Saaremaa silla idee langeb ajale, kui erakonnad mõtlevad järgmise aasta riigikogu valimistele. Paljuski on lubaduse juures valimiste maiku ja ettevõtmine on rakendatud selle vankri ette, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Iga algatus, mis välja käiakse, eriti kui see puudutab piirkondade regionaalarengut tervikuna, on tervitatav. Sama on uuesti päevakorda tõusnud Saaremaa sillaga. Ettepanekul on igal juhul jumet. Asjatundjate ja ekspertide ülesanne on vaagida plusse ja miinuseid ning kujundada seisukoht. Kui kogu finantseering tuleb erainvestorilt – andke minna!

Püsiühendus mandri ja Muhumaa vahel on habemega lugu. Silla ehitamine tõusis päevakorda kakskümmend aastat tagasi. Loodi töögruppe ja peeti mõttetalguid, korraldati rahvaküsitlusi ning tasuvusuuringuid. Sellele kulutati raha. Rahvas elas kõrgendatud ootuses. Valmis koguni silla makett ja seda oli võimalus näha 2003. aasta ehitusmessil. Anti lootust, et viis aastat kulub projekteerimisele ja hiljemalt 2008. aastal algab ehitus.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles