Repliik: See imeline ballett!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Naljakas oli istuda pühapäeva hommikul kell üheksa bussi ja sõita pealinna teatrisse keskpäevasele etendusele. Aga pensionärid on teistmoodi rahvas — nemad viitsivad. Pensionäride liidu teatrisõprade klubi täitis Silvi Roosma eestvõttel 30-kohalise bussi ja sõitis Estoniasse balletti vaatama. Piletid oli broneeritud pool aastat varem.

Léo Delibes’i «Coppélia» nimel tasub raha kulutada ja õdusast pühapäevahommikusest äraolemisest loobuda. Missugune muusika! Kui kaunid tantsud ja säravad kostüümid! «Coppélia» on eesti balletis uus sõna, kuigi jõudis siin lavale juba viiendat korda.

Seekordne lavastus valmis Eesti rahvusballeti uue kunstilise juhi Toomas Eduri käe all. Olgu öeldud, et Edurid lõpetasid Inglismaal oma karjääri just selle balletiga, mille lavastas eakas inglise koreograaf Ronald Hynd.

«Selgelt on tunda inglise klassikalise balleti mõju,» sõnas viljandlasest muusikateadlane Maret Tomson, üks neist, kes pühapäeval teatrist häid emotsioone kogus. Nii mõnigi soovis näha «Coppéliat» teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles