Iraanis peeti kinni 29 rätita naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani naised.
Iraani naised. Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP/Scanpix

Politsei pidas Teheranis kinni 29 naist, kes olid ilmunud avalikku kohta rätita, protestimaks 1979. aasta Islamirevolutsioonist saadik kehtinud riietumisreeglite vastu, teatas Iraani meedia täna.

Kinnipeetuid süüdistatakse avaliku korra rikkumises ja juhtum anti üle riigiprokuratuurile, teatsid uudisteagentuurid Fars, ILNA ja Tasnim.

Iraani peaprokurör Mohammad Jafar Montazeri kinnitas alles kolmapäeval, et viimaste kuude proteste ei maksa tõsiselt võtta, need on ilmselt välismaalaste ärgitatud lapsikud väljaastumised.

Iraani naised Teheranis.
Iraani naised Teheranis. Foto: Ebrahim Noroozi/AP/Scanpix

Prokurör vastas küsimusele nädala algul kinni peetud naise kohta, kes seisis protestiks rätikohustuse vastu keset rahvarohket tänavat paljapäi postkasti otsas.

Sotsiaalmeedias levivad pildid veel vähemalt 11 samal moel meelt avaldavast naisest. Üks mainekas inimõigusadvokaat ütles teisipäeval AFP-le, et ühele kinnipeetud naisele määrati 80 000 euro suurune kautsjon.

Peaprokurör Montazeri sõnul peavad hidžaabireeglite rikkujad olema saanud ärgitust välismaalastelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles