Mullu määrati enim uusi tänavanimesid Nõmmel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

2017. aastal määrati Tallinnas 25 uut tänavanime ja üks paikkonna nimi, mida on sarnases mahus kui varasematel aastatel.

2016. aastal määrati 22 ja 2015. aastal 24 uut tänavanime, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kõige rohkem uusi tänavanimesid sai Nõmme, kus peamiselt kohanimekasutuse ühtlustamiseks ja linnaruumis orienteerumise hõlbustamiseks määrati seni valdavalt nimetutele tänavalõikudele 16 uut tänavanime. Nimekomisjoni esimehe abilinnapea Andrei Novikovi hinnangul sulandusid Nõmmel olemasolevate tänavanimedega eriti hästi nii Lootuse puiesteest lähtuv Unistuse tänava nimi kui ka Lauliku ja Värsi tänavaga ristuva Viisi tänava nimi.

Põhja-Tallinnas on eelmisest aastast kolm uut tänavanime ja Haabersti sai juurde kaks uut tänavanime, nende seas Õismäega seonduvast lilleteemast tulenev Päevalille tänav. Mustamäele lisandus üks uus tänavanimi. Nimelt sai Mustamäe ja Nõmme linnaossa ulatuv tänav seal mitukümmend aastat tegutsenud helikassetitehase järgi Heli tänava nime.

Veel said ühe uue tänavanime Kristiine, Pirita, Lasnamäe ja Kesklinn, mis sai linnahalli piirkonda navigatsiooniteemast tulenevalt Halsi tänava nime. Samuti sai Kesklinnas jäädvustatud ametliku kohanimena ajalooline Rotermanni kvartal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles