Põhja-Korea delegatsioon läks Venemaale koostöövõimalusi arutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un Põhja-Korea rahvaga.
Kim Jong-un Põhja-Korea rahvaga. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Venemaa saatkond Põhja-Koreas teatas, et Pyongyang saatis Venemaale koostöövõimaluste arutamiseks delegatsiooni.

«2. veebruaril saatis Venemaa ajutine asjur Põhja-Koreas Aleksandr Minajev Pyongyangi Sunani rahvusvahelises lennujaamas ära Põhja-Korea välisministeeriumi delegatsiooni, mida juhtis Euroopa esimese osakonna juhataja Im Jung-il,» teatas saatkond Facebookis.

Osapooled kavatsevad arutada muu hulgas ka ühisüritusi, mis peaksid toimuma kahe riigi diplomaatiliste suhete sõlmimise 70. aastapäeval sel sügisel. Detsembris külastas Pyongyangi omakorda ka Venemaa kaitseministeeriumi delegatsioon.

Hoolimata rahvusvahelistest sanktsioonidest Põhja-Korea suhtes, on Venemaa tankerid väidetavalt Põhja-Koreale siiski ebaseaduslikult kütust tarninud. Eelmisel nädalal tuli Reuters lagedale väitega, mille kohaselt aitab Venemaa Põhja-Koreal ka kivisütt eksportida.

USA on hoiatanud riike, mis Põhja-Koreale seatud sanktsioone rikuvad. USA saadik ÜRO juures Nikki Haley on öelnud, et USA hinnangul jätkavad mõned riigid Põhja-Korea tuumaprogrammi toetamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles