FBI juht lubas kaitsta oma töötajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI direktor Christopher Wray
FBI direktor Christopher Wray Foto: AFP / Scanpix

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray kutsus reedel oma töötajaid mitte laskma end häirida president Donald Trumpi ja kongressi vabariiklaste rünnakust agentuuri sõltumatuse vastu ning lubas oma agente kaitsta.

"Jutul pole tähtsust; töö, mida te teete, on see, mis jääb püsima," ütles Wray FBI 35 000 töötajale saadetud kirjas.

Wray sõnul on FBI töötajad pidanud viimase üheksa kuu jooksul palju läbi elama ja taluma ning viimased päevad ei ole olukorda rahulikumaks muutnud.

"Lubage mul olla selgesõnaline: ma panustan täielikult meie missiooni. Ma seisan teie kõrval," rõhutas ta.

Varem reedel kiitis Trump heaks kongressi vabariiklaste memo avaldamise, milles süüdistati FBI-d ja justiitsministeeriumi võimu kuritarvitamises Trumpi valimiskampaania Venemaa-sidemete uurimisel.

Trumpi sõnul politiseerisid FBI juhtkond ja uurijad, samuti justiitsministeerium uurimisprotsessi demokraatide kasuks ja vabariiklaste vastu. "See on midagi, mis oleks vaid mõni aeg tagasi olnud mõeldamatu," lisas ta.

Memo avaldamine suurendas muret, et Wray võidakse sundida ametist lahkuma vaid kuus kuud pärast FBI juhiks saamist. Trump vallandas Wray eelkäija James Comey eelmise aasta mais.

Wray kiri ei sisaldanud otseviidet memole või Trumpi kommentaaridele ega ka sellele, kas FBI juht kavatseb ametist lahkuda.

Wray avaldas tunnustust FBI kõrgele tööeetikale ja professionaalsusele.

"Me räägime meie töö kaudu. Üks juhtum korraga. Üks luuretoode korraga. Üks otsus korraga," kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles