Vabaühendus: Süüria mässulised tulistasid alla Vene sõjalennuki (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude hävitaja Su-27.
Vene õhujõudude hävitaja Su-27. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria ülestõusnud tulistasid laupäeval riigi loodeprovintsi Idlibi kohal alla Vene sõjalennuki ja võtsid selle katapulteerunud piloodi vangi, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

«Mässuliste rühmitused tulistasid alla Suhhoi 25. Langevarjuga laskunud Vene piloot võeti vangi,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Rahman ei osanud veel täpsustada, kes rünnaku korraldas, kuid piirkonnas aktiivsed just radikaalsemad opositsioonirühmitused ja džihadistlik Hayat Tahrir al-Sham.

Piloot hukkus 

Vene sõjalennuki piloot hukkus laupäeval tulevahetuses radikaalsete mässulistega, kes olid tema lennuki Süüria loodeosas asuva Idlibi provintsi kohal alla tulistanud, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

«Piloot hukkus tulevahetuses islamistlike mässulistega, kes lennuki alla tulistasid ja teda ennast üritasid vangi võtta,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Ühe piirkonnas tegutseva relvarühmituse liige ütles Associated Pressile, et Vene piloot sai surma, kui ta oma vangistajatele vastupanu osutas. Piloot oli avanud püstolist tule sisside pihta, kes püüdsid teda elusalt tabada.

Abdel Rahman ei osanud veel kinnitada, millise rühmitusega täpselt tegemist oli, kuid märkis, et Suhhoi-25 tulistati alla piirkonnas, kus on aktiivne džihadistlik Hayat Tahrir al-Sham (HTS).

Moskva ei ole juhtunut veel kommenteerinud.

Sostiaalmeedias ringlevas videos võib näha verise näoga meest, keda ümbritsevad habetunud relvastatud võitlejad. "Ta on venelane," hüüab üks neist.

Sõltumatut kinnitust video ehtsusele veel ei ole.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles