Keskpolügoonil algavast õppusest võtab osa ligi tuhat vormikandjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad harjutamas CV90 lahingumasinate ja Scoutspataljoni kaitseväelastega.
Ajateenijad harjutamas CV90 lahingumasinate ja Scoutspataljoni kaitseväelastega. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Esmaspäeval algavast õppusest Wintercamp võtab osa ligi tuhat Scoutspataljoni kaitseväelast, liitlassõdurit ja kaitseliitlast.

Esmaspäeval algab kaitseväe keskpolügoonil ning Soodla harjutusväljal peetav kümnepäevane õppus Wintercamp, millest võtab osa ligi tuhat kaitseväelast Scoutspataljonist, Kaitseliidu Sakala malevast ning NATO lahingugrupist, ütles 1. jalaväebrigaadi teavitusohvitser.

Õppuse esimesel nädalal harjutavad õppusel osalejad allüksuse koosseisus ning tuleva nädalal reedel, kui õppusega liituvad kaitseliitlased, algavad Wintercampi õppelahingud.

Soutspataljoni kaitseväelased kasutavad õppusel soomukeid Pasi ning jalaväe lahingumasinaid CV9035. Jalaväe lahingumasinad CV9035 kasutavad ka õppusel osalevad NATO liitlaste lahingugruppi kuuluvad Taani sõdurid. Ühendkuningriigi sõdurid kasutavad õppusel oma rasketehnikat, sealhulgas ka tanke Challenger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles