Kameruni julgeolekunõud tapsid neli tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni politseinikud Buea linnas kahtlusalust vahistamas.
Kameruni politseinikud Buea linnas kahtlusalust vahistamas. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Kameruni julgeolekujõud tapsid riigi rahutus lääneosas neli tsiviilisikut, teatasid pühapäeval kohalikud võimuesindajad ja ohvrite pereliikmed.

Üks inimene lasti maha laupäeva hilisõhtul Bamenda linnas.

"Me oli teel koju, kui sandarmid meid peatasid. Nad avasid meie sõiduki pihta tule, sest me olime liiga aeglased autost väljumisel," kirjeldas ühe tapetu vend.

Bamenda ja Bafuti vahelisel teel tapeti veel kaks autoga liikunud tsiviilisikut, kui nad ei allunud koheselt peatumiskorraldusele.

Belo regioonis lasti maha mees, kes peitis ennast politseihaarangu eest pööningule.

Politseinike närvid on pingul seoses viimase aja terve seeria veriste rünnakutega korrakaitsjate vastu, mille korraldajaks peetakse separatiste. Kameruni loodeosas asuvas Bingo sai alles neljapäeval separatistide rünnakutes surma kolm politseiametnikku. Samal ajal tulistasid mootorrattal sõitnud kahtlusalused politseiametnikku Bamendas, kes sai kohapeal surma.

Kameruni ingliskeelsetes edela- ja looderegioonides on väljendatud pahameelt majandusliku ebavõrdsuse ja väärkohtlemise pärast riigi prantsuskeelse enamuse käes.

Regioonides nõutakse suuremat autonoomiat, kuid Kameruni valitsus on sellele vastanud liikumiskeeldude ja politseioperatsioonide suurendamisega. Kameruni ingliskeelne elanikkond moodustab riigi 22 miljonist elanikust umbes viiendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles