Peep Lassmannile on presidendi tunnustus ootamatu, aga meeldiv üllatus

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Lassmann
Peep Lassmann Foto: Liis Treimann

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia pikaajaline rektor, pianist Peep Lassmann saab presidendilt Riigivapi III klassi teenetemärgi. Lassmann on tunnustusest siiralt üllatunud. «See oli ootamatu ja väga meeldiv üllatus. Ma ei osanud ette kujutada, et sellise au osaliseks saada võin.»

Lassmann ütleb, et kuigi tunnustus on väga meeldiv, siis ainult tunnustuse pärast keegi midagi tegema ei hakka. «Midagi selleta tegemata ei jääks. Tõenäoliselt on minu tunnustused seotud rektori ametiga, mida ma juba pool aastat ei tee. See oli minu enda otsus mitte kandideerida ning see oli õige otsus. Aga nii Eesti riik kui Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia on viimase 25 aastaga metsikult arenenud,» arutles Lassmann. «Jälgin ka praegu, mis akadeemias toimub ning olen väga rahul – annaks Jumal, et see nii jätkuks.»

Lassmann, kes oli EMTA rektor aastatel 1992-2017, muigab, et esimestel nädalatel pärast rektoriametist loobumist viisid sammud ta automaatselt akadeemia ukse ette. «Võiks öelda, et hobune läheb ikka sinna, kus ta on harjunud käima. Aga mõne nädalaga see kadus ja nüüd ma satun sinna siis, kui kutsutakse.»

Lassmann on praegu täiskohaga professori ametis ning kuulub ka EMTA nõukogusse. «Sinna see aeg muu hulgas kulub.»

Lassmanni tunnustati äsja ka Eesti Kultuurkapitali elutööpreemiaga helikunsti valdkonnas kui traditsioonide edasikandjat, kellel on pikaajaline viljakas tegevus interpreedi, pedagoogi ja muusikategelasena. 2001. aastast on tal aga Valgetähe IV klassi teenetemärk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles