Avatakse kassipiltide näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantise kass
Atlantise kass Foto: August Künnapu

Reedel, 9. veebruaril kell 19.00 avab August Künnapu Fahle Galeriis oma isikunäituse «Kasside kaskaad ja teisi pilte».

Üks August Künnapu lemmikutest, maalikunstnik David Hockney on öelnud: «I paint what I like, when I like, and where I like, with occasional nostalgic journeys.»

Näitus viibki vaataja nostalgilistele teekondadele läbi August Künnapu loomingu, leides eest nii juba tuttavaks saanud kassimaale kui ka hetki pere seltsis, meenutusi reisidelt ning lihtsaid lugusid argipäevast. Tema erksavärvilised maalid on elujaatavad ning sündinud puhtast maalimise rõõmust. Kunstnikuna ei raiska Künnapu kunagi aega päevapoliitikale, ei tunne vajadust oma loomingus sekkuda ega anda hinnanguid, vaid edastab positiivset energiat ning julgustab olema rõõmus.

«Heas kunstiteoses peaks olema võrdsel määral südant, kätt ja silma, nagu arvasid vanad hiinlased. Jätkem aju muude toimetuste tarvis, armsad kunstnikud ja kunstitarbijad!» märkis Künnapu.

Avamisel loob meeleolu Allan Vainola muusikalise performance’iga, hiljem keerutab plaate Heidy Purga ning õhtu lõpetavad Allan Vainola ja Unenäopüüdjad. Näitus jääb avatuks 15. märtsini.

August Künnapu loominguga on võimalik tutvuda ka Kohvikus August aadressil Väike-Karja 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles