Oleg Pissarenko: see on suur au

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Pissarenko.
Oleg Pissarenko. Foto: Liis Treimann / Postimees

Džässmuusik ja pedagoog Oleg Pissarenko kuulis juba hommikul, et president on otsustanud tema muusikalist tegevust tunnustada Valgetähe V klassi teenetemärgiga. «Paljud on juba kirjutanud ja õnnitlenud. See on väga meeldiv üllatus. Oma asju tehes ei oota ju ordeneid ega medaleid, kui sellega need aga kaasnevad, on see alati üllatav.» 

Ta sõnab, et loomeinimesena võtab ette palju asju ja korraldab erinevates linnades kontserte. Mille eest täpselt tunnustus tuli, ta ei tea. «Kus midagi kellelegi kõlama jäi, on raske öelda. Aga see on minu jaoks suur au.»

Pissarenko teeb riigi sünnipäevaga seoses tihedat koostööd Riigikantseleiga.

«Eesti riigi 100. sünnipäev on minu jaoks väga oluline ka töö mõttes, sest 21. veebruaril toimuvad Narvas pidulikud kontserdid EV100 raames. Suvel saab aga Narvas ja Narva-Jõesuus alguses täiesti uus festival «Baltic Sun», kus esinevad erinevate läänemere riikide artistid. Ootame siia muusikuid Venemaalt, Rootsist Soomes, Norrast ja teistest maadest.»

Riigi sünnipäevaks soovib ta samal kursil liikumise jätkumist. «Mul on tunne, et praegu oleme õigel teel. Eesti on saanud suureks riigiks, kes suudab väärtustada ka teistsuguseid siin elavaid inimesi, näha suuremat pilti,» arvab muusik. «Üks kõrge riigiametnik ütles mulle, et kui me läheme Eestist välja, saame aru, kui suur on Arvo Pärt. Seega on oluline, et riigi sünnipäevaprogramm toimub ka teistes riikides, meie kogukond on saamas suureks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles