Video: 42-aastane Kim Collins jätkab inimvõimete piiri nihutamist

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Collins jäi eilsel võistlusel alla vaid ühele konkurendile, hiinlasele Bingtian Sule.
Kim Collins jäi eilsel võistlusel alla vaid ühele konkurendile, hiinlasele Bingtian Sule. Foto: Gladys Chai von der Laage/imago/Chai v.d. Laage

Saint Kitts ja Nevise sprinter Kim Collins jätkab võidujooksu ajaga. Siiani püsib 42-aastane välejalg selles duellis kaotuseta, sest järjekordset hooaega maailma tippude seas on ta alustanud edukalt.

2003. aasta maailmameister Collins tegi hooaja avastardi 26. jaanuaril Berliinis, kui läbis 60 meetrit ajaga 6,64. Eilsel IAAFi etapil Karlsruhes kärpis ta oma tänavust tippmarki nelja sajandiku võrra ja teenis Aasia rekordi püstitanud hiinlase Bingtian Su (6,53) järel teise koha. 

Maailma paremikku kerkis Collins mitte just ülinoorelt, 20-aastasena, kui ta esimest korda 100 meetris 10,30 sekundist jagu sai. Sel samal aastal (1996) võistlesid Ateena olümpial näiteks vehkleja Kaido Kaaberma ja trekirattur Erika Salumäe, ent ka Erki Nool, kelle olulisemad medalivõidud seisid tol ajal veel ees.

Omajagu parandamisruumi on Collinsil tänavu veel sees, sest Karlsruhe võistluse finaalis ei teinud ta sugugi parimat starti. Lisaks on ta kõigil senistel sisehooaegadel saanud 6,60 sekundi piirist jagu ja vaevalt ta ka tänavu kehvemaga leppida plaanib.

Collinsi 60 meetri jooksu rekord 6,47 pärineb 2015. aastast, mil vanameister oli 39-aastane. Tunamullu oli tema hooaja tippmark 6,49 ja mullu 6,52. Mõelda vaid, Collinsi kunagine võistluskaaslane, endine maailma esisprinter Maurice Greene (43) lõpetas karjääri juba 13 aastat tagasi.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles