Tiit Hennoste: eesti keel ei hääbu kusagile (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: TIIT HENNOSTE : TARTU, EESTI, 05FEB18 - 
Pildil Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud keeleteadlane Tiit Hennoste.
ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA
TRT03: TIIT HENNOSTE : TARTU, EESTI, 05FEB18 - Pildil Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud keeleteadlane Tiit Hennoste. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud keeleteadlane, Tartu Ülikooli vanemteadur Tiit Hennoste (64) usub, et Eesti Vabariigi 100. aastapäeva eel ei pea me nii väga muretsema meie argikeele pärast. Küll aga peaksime enam hoolitsema teaduskeele eest.

Kui Postimees eile pärastlõunal keeleteadlase Tiit Hennostega lõpuks jutule sai, oli ta parajasti bussis, mitu intervjuud juba seljataga. Sellegipoolest ei paistnud üllatusnoot tunnustusest Valgetähe IV klassi teenetemärgi näol rääkides kuskile kadunud olevat.

«Täiesti ootamatu. No ikka absoluutselt ootamatu,» võttis ta kokku oma esimese emotsiooni. Kui ta eile hommikul pärast kella üheksat Postimehe veebilehelt pärjatute nimekirja luges, ei osanud ta oodatagi, et enda nime sealt leiab.

Järgnenud tunnet iseloomustas ta ühe sõnaga: ehmatus. «Keegi ju ei hoiatanud ette! Läks hulk aega enne, kui rõõm hakkas tulema,» sõnas Hennoste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles