Pekingi kaubanduskoja aseesimees: Eesti on uue siiditee üks võtmeriike (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kaubad, mis ootavad, et läbi Eesti laia ilma saaks
Hiina kaubad, mis ootavad, et läbi Eesti laia ilma saaks Foto: SCANPIX

Pekingi kaubanduskoja aseesimehe Wang Chanyingi sõnul on Eesti oluline riik, kellega koostööd teha

Täna Mektorys toimunud Eesti-Hiina ärifoorumil sõlmisid Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Pekingi Kaubanduskoda heade kavatsuste koostöökokkuleppe, et arendada veelgi Hiina ja Eesti ettevõtete omavahelist koostööd.

«On selge, et nii Hiina kui Eesti ettevõtted seisavad silmitsi sarnaste väljakutsetega. Peame investeerima ja arendama uusi, targemaid, keskkonnasäästlikumaid tehnoloogiaid. Olen kindel, et just nendes valdkondades on meil suurim potentsiaal koostööks Pekingi ettevõtetega,» ütles kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts.

«Traditsiooniliste sektorite, nagu tööstuse ja turismi, kõrval on suur potentsiaal koostööks ka digitaal- ja e-kaubanduse valdkonnas. Tänu heale geograafilisele asukohale on Eesti Hiinale suurepärane värav sisenemaks ka Euroopa Liidu teistele turgudele,» sõnas Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Pekingi kaubanduskoja aseesimees Wang Chanyingi sõnul on Eesti oluline riik, kellega koostööd teha. «Eesti on Uue siiditee üks võtmeriike, mille kaudu Hiina Euroopa Liidu turule siseneda võiks. Koostöökokkulepe Eesti Kaubandus-Tööstuskojaga aitab Hiinal kindlasti seda eesmärki täita,» kinnitas Chanying.

Heade kavatsuste koostöökokkulepe järgi teevad leppe sõlminud organisatsioonid tihedat koostööd äridelegatsioonide võõrustamisel, äriseminaride, messide, konverentside jms korraldamisel ning info vahetamise ja vastastikusel ettevõtjate abistamisel.

Pekingi äridelegatsioon külastab Eestit Pekingi nädal Tallinnas 2018 raames. Äriseminari korraldas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda koostöös Tallinna Ettevõtlusametiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles