Suri Eesti toksikoloogia rajaja Heino Noor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Noor näitas oma Tartu kodus 21. aprillil 2017. aastal dokumentide koopiaid ja Ülo Soosteri autoportree "Hirm" reprot.
Heino Noor näitas oma Tartu kodus 21. aprillil 2017. aastal dokumentide koopiaid ja Ülo Soosteri autoportree "Hirm" reprot. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Esmaspäeval suri 95-aastasena arstiteadlane, Eesti toksikoloogia rajaja Heino Noor, vahendab ERRi uudisteportaal.

Aastast 1961 töötas Heino Noor Vabariiklikus Tartu Kliinilises Haiglas ja Tartu Ülikooli Kliinikumis toksikoloogina, ühtlasi oli ta TRÜ arstiteaduskonna õppeülesande täitja toksikoloogia ja kutsehaiguste alal, aastatel 1962–1970 ka Tartu Linna Polikliiniku töötervishoiu ja kutsehaiguste kabineti juhataja, aastatel 1971-1979 oli ta Tartu Kliinilise haigla peaarsti asetäitja.

Heino Noore uurimisvaldkondadeks olid kliiniline toksikoloogia, suitsiduloogia, sotsiaalpsühholoogia, meditsiiniajalugu.

Heino Noor oli riigikogu juures tegutsenud okupatsioonide repressiivpoliitika uurimise riikliku komisjoni liige, aastast 1994 Eesti represseeritute meditsiinilise rehabilitatsiooni teenistuse konsultant.

Heino Noor oli kõrgema kategooria toksikoloog (1978), kes on avaldanud üle 40 teadustrükise. Ta oli Haapsalu aukodanik.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles