Tiit Hennoste: eesti teaduskeel läheb aina enam inglise keele peale üle (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: TIIT HENNOSTE : TARTU, EESTI, 05FEB18 - 
Pildil Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud keeleteadlane Tiit Hennoste.
ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA
TRT03: TIIT HENNOSTE : TARTU, EESTI, 05FEB18 - Pildil Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud keeleteadlane Tiit Hennoste. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ehkki keeleteadlane Tiit Hennoste on tunnustatud õppejõud ja meediaekspert, oli uudis Valgetähe IV klassi teenetemärgist talle ehmatus, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Hennoste tõi välja, et praegusel ajal, kus suhtumine teaduslikku eesti keelde ei ole mitte kõige parem, siis on väga oluline, et eesti keele uurijale antakse selline aumärk.

«Täie vastutustundega võin öelda seda, et kui eesti keelest kaob teaduslik mõtlemine, ma rõhutan mõtlemine, siis on küll asjad halvasti, sest siis jääb keelest ainult köögikeel püsima,» lausus ta.

Tavaline inimene eesti teaduskeele jätkusuutlikkuse heaks eriti palju teha ei saa, ent Hennoste sõnul saaks seda teha riik. «Selle kaudu, et riik lihtsalt sõna otseses mõttes telliks teadlastelt rohkem eesti-, mitte ingliskeelset toodangut, küll siis teadlased tulevad kaasa ja hakkavad rohkem selles kirjutama.»

Vabariigi President annab Tiit Hennostele Valgetähe IV klassi teenetemärgi üle 21. veebruaril Tartu Ülikooli Narva kolledžis.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles