Livni võib päästa võimupartei

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaministriks määratud Tzipi Livni loobus uue koalitsiooni kokkupanekust ning ootab ennetähtaegseid valimisi.
Iisraeli peaministriks määratud Tzipi Livni loobus uue koalitsiooni kokkupanekust ning ootab ennetähtaegseid valimisi. Foto: AP / Scanpix

Iisraelis eelmisel kuul valitseva tsentristliku Kadima partei etteotsa astunud senine välisminister Tzipi Livni on pööranud pahupidi ka valijate arvatavad eelistused ilmselt juba lähikuudel toimuvaid ennetähtaegseid valimisi silmas pidades.

Täna kahes juudiriigi ajalehes avaldatud uuringud näitavad, et kui valimised toimuksid praegu, siis suudaks Kadima edestada opositsioonis istuvad parempoolset Likudi parteid, mida juhib ekspeaminister Benjamin Netanyahu, ehkki veel augustis oli viimase paremus ilmne, vahendas Reuters.

Livni teatas alles eile, et on loobunud uue valitsuskoalitsiooni loomisest juudiriigi praegustes poliitilistes oludes, ning palus seetõttu presidendil Shimon Peresel kuulutada välja ennetähtaegsed valimised, mis vaatlejate sõnul võiksid toimuda jaanuari lõpus või veebruaris.

Kadima toetusreitingud on viimasel kahel aastal kolinal kukkunud – esmalt läbikukkunud Liibanoni sõja pärast ning hiljem korruptsiooniskandaali tõttu, millesse on segatud isiklikult ka peaminister Ehud Olmert.

Livni sai ülesande valitsuse moodustamiseks septembris, kui ta valiti toetusbaasi kaotanud valitsusjuhi asemel Kadima uueks liidriks. Olmert oli juba varem teatanud oma otsusest taanduda erakonna ja riigi juhtimisest, kuid kuni uue valitsuse moodustamiseni täidab ta oma kohustusi edasi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles