Video: lendu MH370 otsinud laev kadus kolmeks päevaks müstilistel asjaoludel radaritelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radaritelt kadunud Seabed Constructor.
Radaritelt kadunud Seabed Constructor. Foto: AP/Scanpix

Kadunud Malaisia riikliku lennufirma lendu MH370 otsinud uurimisalus kadus müstilisel kombel radaritelt pärast seda, kui oma jälitusseadme välja lülitas, vahendab Daily Mail.

Seabed Constructori nimelise laeva automaatne identifitseerimissüsteem lülitati võrgust välja 31. jaanuaril – vaid kümme päeva pärast otsingute alustamist. Omapärasel kombel saavutati laevaga pühapäeval, pärast 80-tunnist raadiovaikust, taas ühendus. Põhjus, miks laev mitmeks päevaks radaritelt kadus, on siiani selguseta.

Seabed Constructor. 
Seabed Constructor. Foto: /AP

Seabed Constructor lahkus Lõuna-Aafrika Vabariigi sadamalinnast Durbanist 2. jaanuaril ja asus otsima kadunud Malaysian Airlinesi lennukit, mis kadus 2014. aasta 8. märtsil radaritelt, olles Hiina pealinnast Pekingist teel Kuala Lumpurisse. Lennuki pardal oli 239 inimest.

Veidi enne lennuki kadumist lülitati välja selle transponder.

Seabed Constructori meeskond plaanis lennuki asukoha tuvastamiseks kasutada hüdrolokaatorit (ik sonar). Malaisia valitsus palkas Ühendriikide ettevõtte Ocean Infinity ja pakkus sellele 55 miljonit dollarit, kui see lennuki 90 päeva jooksul leiab.

Austraalia juhitud rahvusvahelisest maailma ulatuslikumast lennukijahist hoolimata pole lendu MH370 leitud. Rahvusvaheline otsingumeeskond lõpetas töö läinud aasta jaanuaris.

Pole teada, kas Seabed Constructori meeskond midagi avastanud on, sest side nendega on väga minimaalne. Nad peaksid enne merele naasmist Austraalia läänerannikul Freemantle’i sadamas maabuma, et varusid täiendada.

Laeva müstiline kadumine on tuld andnud vandenõuteooriatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles