KOHALIK VAADE. El Salvadori tänavatel käib sõda

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Salvadori politsei vahistamas jõuguliikmeid piirkonnas, kus kaks korrakaitsjat tapeti.
El Salvadori politsei vahistamas jõuguliikmeid piirkonnas, kus kaks korrakaitsjat tapeti. Foto: Jose Cabezas/Reuters/Scanpix

El Salvadori pealinna San Salvadori hotellitoas annab intervjuud paar, kelle 14-aastane poeg tapeti, kuna ta ei soostunud astuma kuritegelikku võrgustikku. Sellised võrgustikud, mara'd, lõid algselt Los Angelese latiinoimmigrandid, kuid hiljem, kui paljud neist Ühendriikidest välja saadeti, levisid need Kesk-Ameerika riikidesse Hondurasesse, Guatemalasse ja El Salvadori. 

«Keegi ei ole siin väljapool ohtu ja ainus asi, mida me teha saame, on riigist põgeneda,» sõnas paar, kes soovib turvalisuse huvides anonüümseks jääda.

Poja tapmist meenutades puhkesid nad nutma. «Me pidime oma kodukandist lahkuma, sest meid ähvardati, ja öeldi, et me ei räägiks, mis juhtus. Me ei saanud midagi endaga kaasa võtta. Nüüd elame ühes toas koos oma tütre ja paari kuu vanuse lapselapsega. Me magame kõik samas voodis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles