Bø ja Fourcade põrusid, kaks eestlast pääses jälitussõitu (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusatamise sprint.
Laskesuusatamise sprint. Foto: Tairo Lutter

Laskesuusatamise meeste sprindidistantsi võitjaks krooniti Arnd Peiffer, kes edestas tšehhi Michal Krcmari 4,4 ja Dominik Windischit 7,7 sekundiga. Eestlastest olid parimad Kalev Ermits (36. koht, +1.28,4) ja Roland Lessing (41. koht, +1.40,9), kes pääsesid homsesse jälitussõitu.

Peamised võidusoosikud Johannes Thingnes Bø ja Martin Fourcade mängisid oma võidušansid maha kohe esimeses tiirus, kui jätsid mõlemad püsti kolm märki. Prantslane suutis püstitiiru läbida puhtalt, lõpetas kaheksandana ja läheb homme jälitussõidus rajale 22-sekundilises mahajäämuses, Bø eksis veel korra ning kaotas suurrivaalile veel 11 sekundit.

Rene Zahkna oli 75. (+2.41,1), Kauri Kõiv 76. (+2.44,5)

ENNE VÕISTLUST:

Käesoleva hooaja maailma karikasarja kõigil etappidel poodiumile tõusnud Fourcade (29) on sprindis olnud neli korda teine ja korra esimene, Bø on aga saanud sel alal kolm esikohta.

Neli aastat tagasi Sotšis kaks kulda võitnud Fourcade'i jaoks ei olnud sprindidistants tookord õnnelik, ta sai enda kohta tagasihoidliku kuuenda koha. Seni ainsa prantslasena on olümpial 10 km distantsi võitnud Vincent Jay 2010 Vancouveris. Sel alal on enim olümpiakuldi (4) teeninud Norra.

Bøl on MM-idelt kolm kulda ja kokku üheksa medalit, kuid olümpiamedal 24-aastasel mehel puudub. Koondisekaaslastest peaks Bød kõige tõenäolisemalt toetama vanem vend Tarjei (29), kelle ainus olümpiamedal on Vancouveri kuld 4 x 7,5 km teatesõidus. Tema võitis hooaja esimese sprindi Östersundis. Norralastest on arvestatav medalisoosik ka Emil Hegle Svendsen, kes võiks täna teenida kuuenda olümpiamedali, millega püüaks kinni kaasmaalase Halvard Hanevoldi. Eelmise talve maailmameister 10 km distantsil on sakslane Benedikt Döll.

Täiskoosseisu saab täna välja panna ka Eesti, keda esindavad Roland Lessing, Kalev Ermits, Kauri Kõiv ja Rene Zahkna. Maailma karika arvestuses on neist sel talvel edukaim Ermits, kes Annecy MK-etapi sprindis oli 14. Selle koha kordamine olümpial oleks Eestile väga hea tulemus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles