Siseminister kapo juhti välja ei vaheta (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu
Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu Foto: Sander Ilvest

Siseminister Andres Anvelt teeb kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalule ettepaneku oma ametis jätkata.

«Kaitsepolitseiamet on Sinisalu vedamisel Eesti sisejulgeoleku tagamisega väga hästi hakkama saanud,» ütles siseminister Andres Anvelt. Ta lisas, et Sinisalu on karastunud juht, kes tunneb oma valdkonda läbi ja lõhki ning väärib kõigiti võimalust jätkata head tööd, mida ta siiani teinud on.  Sinisalu on ametis alates 2013. aastast.

Kaitsepolitseiameti peadirektori, kelle ametiaeg on viis aastat, nimetab siseministri ettepanekul ametisse valitsus, kuulates eelnevalt ära riigikogu õiguskomisjoni ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni arvamuse.

Arnold Sinisalu on end senise karjääri jooksul tõestanud pühendunud juhina, kes saavutab käegakatsutavaid tulemusi. Julgeolekuasutustes, sealhulgas nende juhtimises, on oluline stabiilsus, teatas siseministeerium. Töötades kaitsepolitseiametis juba 1993. aastast, tunneb Sinisalu oma ametit ja seal töötavaid inimesi väga hästi.

 Sinisalu eestvedamisel on ministeeriumi teatel kaitsepolitseiametis tehtud head tööd.

Viimaste aastate jooksul on tuvastatud Vene eriteenistuse luurajaid ja tõkestatud mitu korruptsioonijuhtumit. Jälile on saadud tahtlikele riigisaladuse kaitse nõuete eiramise juhtumitele, see aitab omakorda ennetada riigireetmisi. Lisaks on tõkestatud mitu korruptsioonijuhtumit ning tehtud edusamme küberjulgeoleku vallas ja terrorismi rahastamise pärssimisel.

Arnold Sinisalul on Tartu Ülikoolis omandatud doktorikraad õiguse erialal. Kaitsepolitseisüsteemis on ta teeninud eri ametikohtadel, sealhulgas peadirektori asetäitja ning viimati peadirektori vastutusrikkal ametikohal. 19. novembril 2015 anti talle politseikindralinspektori teenistusaste.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles