Putinile pakutakse Eesti X-tee sarnast lahendust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endist Vene rahandusministrit Aleksei Kudrinit peetakse omamoodi vahendajaks president Putini ja Lääne vahel.
Endist Vene rahandusministrit Aleksei Kudrinit peetakse omamoodi vahendajaks president Putini ja Lääne vahel. Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS / Reuters

Venemaa presidendile Vladimir Putinile järgmiseks ametiajaks majandusprogrammi kirjutav Aleksei Kudrin pakub Venemaa riigivalitsemise üleviimist elektroonilisele platvormile, mis on sarnane Eestis loodud X-teega.

Venemaa pikaaegse rahandusministri ja Putiniga juba 1990ndate algusest Peterburi linnavalitsuses koos töötanud Kudrin soovitab digitaliseerida kogu riikliku bürokraatia, mis senimaani kasutab väga paljuski paberimajandust.

Eeskujuks sellele töötas Kudrini juhitav mõttekoda läbi avalike teenuste reformid paljudes maailma riikides, nagu Austraalia, India, Singapur, Suurbritannia, kus on loodud lahendused «government as platvorm».

«Ja muidugi Eestis,» rääkis Postimehele Moskvas asuva strateegiliste lahenduste väljatöötamise mõttekoja juhtivekspert Mihhail Komin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles