Rändevolinik: põgenike ümberpaigutamine on edulugu

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi kreeklasest rändevolinik Dimitris Avramopoulos.
ELi kreeklasest rändevolinik Dimitris Avramopoulos. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Neist inimestest, kes rändekriisi ajal Euroopasse tulid ja kellel oli ka päriselt õigus varjupaika saada, on 93 protsenti praeguseks Itaaliast ja Kreekast teistesse Euroopa Liidu maadesse kolitud, selgub rändevoliniku Dimitris Avramopoulose kirjalikust intervjuust Postimehele.

Kuidas te selgitaksite muutusi, mida oli näha Vahemere rändeteedel aastal 2017?

Üldkokkuvõttes vähenesid migratsioonivood mullu võrreldes eelnenud aastaga 67 protsenti. Seda tänu ühispingutustele kaitsmaks meie välispiire, kasvanud koostööle partnerriikidega Vahemere ida- ja keskosas ning ka pingutustele pakkumaks seaduslikke teid Euroopasse tulemiseks.

Näiteks kukkus varjupaigataotluste arv 2017. aastal võrreldes eelnenud aastaga 47 protsenti – see on otseselt selle tulemus, et üleüldiselt saabumiste arv langes tänu kollektiivsetele pingutustele olukorra parandamiseks. Edu oleme saavutanud liiduna, oleme seda teinud üheskoos, solidaarsusele tuginedes, austades inimõigusi ja vastutustundlikult. Nüüd peame säilitama valvsuse ja jätkama ühispingutusi viimaks täielikult ellu kõik meetmed, mis võeti tarvitusele migratsioonikriisi ohjeldamiseks, et tagada stabiilsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles