Galerii ja video: Robert Rooba võitis koduklubiga ajaloolise Meistrite liiga tiitli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parim jäähokimängija Robert Rooba tegi ajalugu, kui võitis esimese eestlasena jäähoki Meistrite liiga. Tema koduklubi Jyväskylä JYP alistas finaalis võõral väljakul Rootsi võistkonna Växjö Lakersi 2:0. 

Rootslaste koduväljakul peetud mängu läks JYP juhtima teisel perioodil, kui 35. minutil kasutati arvuline ülekaal ära ning soomlane Joonas Nättinen viskas värava. Tabamuse ajal oli platsil ka Rooba, kes sai +/- statistikasse märke kirja. 

Kolmandal perioodil viskasid ka võõrustajad värava, kuid kohtunikud otsustasid, et Jyväskylä väravavahi vastu tehti viga ning tabamus ei lugenud. Lõppseisu vormistas Janne Kolehmainen, kes 20 sekundit enne sireeni litri tühja väravasse toimetas.

Kohtumise parimaks valiti Jyväskylä väravavaht Jussi Olkinuora, kes tõrjus 31 Växjö viset. 

Jyväskyläst sai esimene Soome klubi, kes võitis jäähoki Meistrite liiga.

Video Jyväskylä esimesest väravast: 

Enne võistlust: 

Mõlemal meeskonnal on finaalidele eelnenud tihe mängudegraafik – koduse liiga suverääne liider Växjö pidas viie päeva jooksul kolm matši ja võitis kõik, JYP sama ajaga neli, millest kaotas kaks. Sealjuures jäädi Helsingi IFKile alla suisa 0:6. «Võtsime vastu teadliku otsuse mängida noortega.

Põhimehi oli peale minu veel üks kaitsemängija. 10 noort said oma esimese matši meistriliigas, teistel oli kirjas alla kümne mängu,» selgitas Rooba, et tiheda graafiku tõttu tuli liidritele puhkust anda. Nüüd, finaali eel, pole kurnatusest juttugi. «Kõik mehed on väga heas vormis ja oleme mänguks valmis.»

Sellest, et Meistrite liiga finaal toimub võõral väljakul, Rooba suurt numbrit ei tee. Eestlase sõnul on vaks vahet, kas mängida parem kahest mängust nagu poolfinaalides, kus JYP vajas tšehhide Trineci Ocelari alistamiseks karistusviskeid, või konkreetses finaalmatšis, kus kõik sõltub kolme mängukolmandiku tulemustest.

«Mõlemal meeskonnal on samasugune võimalus. Põhimõtteliselt me mängime ju äkksurma. Võib-olla mingi väikese abi kodupublik annab, aga mitte rohkemat,» hindas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles