Transpordisektori erialaliidud soovivad kütuseaktsiisi langetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordisektor on üks neist majandusharudest, kus tuleval aastal on enim palgatõusu oodata.
Transpordisektor on üks neist majandusharudest, kus tuleval aastal on enim palgatõusu oodata. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Transpordisektori erialaliidud soovivad, et Eesti langetaks kütuseaktsiisi või kehtestaks veofirmadele maksuerisuse.

Erialaliidud on seisukohal, et ettevõtted peavad ühtses majandusruumis, mis on Eesti jaoks Euroopa Liit, konkureerima võrdsetel alustel, teatasid transpordisektori ettevõtted peale ümarlauda ja kohtumist rahandusministeeriumi ametnikega.

Selleks, et võrdsetel alustel konkureerida ja ka tarbijate heaolu tõsta on transpordifirmade hinnangul üheks oluliseks sammuks vedelkütuse aktsiisi määra langetamine. Veondusettevõtetele on alternatiiviks maksuerisuse või –tagastuse kehtestamine, kui sellel on reaalne rahaline mõju.

Transpordisektori kohtumisel osalesid Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA), Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA), Autoettevõtete Liit (AEL) ja Eesti Õliühing (EÕÜ). Lisaks olid kohal veel Eesti suuremate tanklakettide esindajad ning riigikogu majanduskomisjoni liige Erki Savisaar ja rahandusministeeriumi vedelkütuse aktsiisipoliitika osakonna ja fiskaalpoliitika osakonna spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles