Ossinovski Skinest Raili altkäemaksukaasus ei ole prokuratuuri jõudnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Mihkel Maripuu

Oleg Ossinovski ettevõtte Skinest Rail altkäemaksukaasuse materjalid ei ole Eesti prokuratuuri veel jõudnud.

«Selle kriminaalasja materjale pole prokuratuuri saadetud,» ütles riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Kaarel Kallas BNSile.

Läti kohus otsustas tänavu 15. jaanuaril, et eraldab Oleg Ossinovski ettevõtte Skinest Rail altkäemaksukaasuse Läti raudtee endise juhi Uģis Magonise altkäemaksu asjast ja saadab Skinesti kriminaalasja Eesti kohtutele arutamiseks, samas Ossinovski enda üle jätkatakse kohtupidamist Läti kohtus.

Skinest Raili esindaja taotles toona kohtult Eesti ettevõtte kohtuasja eraldamist Magonise altkäemaksu asjast, sest tema sõnul võimaldavad Läti seadused välismaa juriidiliste isikute üle kohut pidada vaid nende päritoluriikides. Skinesti kaitsja märkis samuti, et Skinest Raili kohtuasja arutamiseks on vaja kohtusse kutsuda vähemalt 12 tunnistajat, kes on Eesti kodanikud ja Skinest Railis on vaja läbi viia audit, mida saab vaid Eestis teha.

Limbazi kohtu kohtunik rahuldas Skinest Raili esindaja taotluse, siiski otsustades taas mitte rahuldada Skinest Raili omaniku Oleg Ossinovski samasisulist taotlust, viia ka temaga seotud kohtuasi üle Eestisse. Samas otsustas kohtunik võimaldada Ossinovskil tulevikus mõnedel kohtuistungitel osaleda videosilla kaudu, nagu taotles ta kaitsja Jelena Kvjatkovska.

Läti Limbaži ringkonnakohus otsustas mullu septembris tühistada pistise andmises süüdistatava endise Läti Raudtee juhi Uģis Magonise keelu kohtuda Oleg Ossinovskiga, kes on samas asjas süüalune. Magonise advokaatide palvel langetati ka Magonise kautsjon 400 000 eurolt 200 000 eurole. Rahuldamata jäi aga taotlus tühistada riigist lahkumise keeld.

Läti Raudtee korruptsiooniasjas pidasid Läti ametivõimud 2016. aasta suvel kinni Läti raudtee endise juhi Uģis Magonise, kelle vastu on nüüdseks esitatud süüdistus 500 000 euro suuruse altkäemaksu vastuvõtmise eest. Altkäemaksu andmises on süüdistuse saanud Oleg Ossinovski, kes soovis süüdistuse kohaselt pistise eest, et Läti Raudtee tütarfirma LDz Ritosa Sastava Serviss ostaks tema ettevõtte Skinest käest mitme miljoni euro eest neli vana vedurit.

Nii Magonis kui Ossinovski on varasemalt öelnud, et nad ei ole asjas süüdi. Ossinovski advokaat Sauldvedis Varpins on varasemalt öelnud, et Ossinovski ei tunnista süüd pistise pakkumises, kuid ei eita ka raha andmist Magonisele. Ossinovski sõnul anti raha Magonisele hoopis teisel põhjusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles