Swedbanki paroolikaartide omanikke ootab homsest oluline muudatus

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paroolikaart. Swedbank.
Paroolikaart. Swedbank. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Swedbank teostab kolmapäeva öösel vastu neljapäeva plaanilisi IT-hooldustöid. Tööde käigus tehakse paroolikaartide omanikele oluline muudatus.

Swedbank teostab kolmapäeva öösel vastu neljapäeva plaanilisi IT-hooldustöid. Sellega seoses võib vahemikus kell 00.00 kuni 6.00 esineda häireid meie kaartide, mobiilipanga ja internetipanga töös.

Hooldustööde käigus tehakse oluline muudatus paroolikaardi kasutajatele. Kui paroolikaardiga interneti- või mobiilipanka sisse logides sisestada vale paroolikaardi parool viiel järjestikusel korral, siis kasutajatunnus blokeeritakse vastavalt 1, 5, 25, 625 minutiks või lõplikult.

Nüüdsest saab kasutajatunnuse taasaktiveerida, kui pärast viit minutit logida sisse õige parooliga, seejärel toimub taasaktiveerimine automaatselt. Kui kasutaja peaks uuesti viiel korral vale parooliga sisse logima, blokeeritakse kasutajatunnus kauemaks. Kasutajatunnuse viiekordse taasaktiveerimise või Swedbanki töötaja poolt blokeerimise järel ei saa enam kasutajatunnuseid automaatselt taasaktiveerida.

Ühtlasi tuletab Swedbank meelde, et paroolikaarte saab kasutada veel vaid vähem kui aasta ning nemad soovitavad panga- ja teiste e-teenuste kasutamiseks võtta kasutusele turvalisemad vahendid nagu Smart-ID, Mobiil-ID, ID-kaart või PIN-kalkulaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles