Raid ja Herkel taotlevad Keskerakonna ja PBK asjus kriminaalmenetluse alustamist (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokuratuur.
Riigiprokuratuur. Foto: Peeter Langovits

Ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid ja riigikogu liige Andres Herkel (Vabaerakond) paluvad riigiprokuratuuril alustada kriminaalmenetlust seoses Keskerakonna poolt telekanalilt PBK saadete ostmisega.

Herkeli ja Raidi sõnul on kahtlust arvata , et kohaliku omavalitsuse eelarveliste vahendite eest PBK-lt tellitud saadete puhul on tegemist Keskerakonna poolt keelatud annetuse tegemise või selle vastuvõtmisega suures ulatuses.

Juku-Kalle Raid ütles Postimehele, et tema arvates on saadete ostmine Keskerakonna poolt ebaproportsionaalne ja imelik.

«Mulle väga meeldib, et Jüri Ratas andis mulle võimaluse olla kindel, sest mul on kahtlus, et tegelikult on see häälte varastamine. Ma tõepoolest leian, et asja peaks uurima,» rõhutas Raid.

Teisipäeval riigikogu infotunnis rahvasaadikute küsimustele vastanud peaminister teatas, et kui keegi paneb Keskerakonnale süüks maksumaksja raha kuritarvitamist, siis võiks pöörduda uurimisorganite poole.

25. jaanuaril otsustas erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) alustada Postimehes avaldatud telekanali PBK valimisperioodi saadete analüüsi põhjal Keskerakonna suhtes menetlust.

Oleg Samorodni tehtud sisuanalüüs näitas, et Keskerakonna enne sügisesi valimisi telekanalisse PBK Tallinna maksumaksja raha eest ostetud saadetes tehti parteipropagandat. ERJK esimees Kaarel Tarand ütles, et kas see nii oli – sellele küsimusele otsustas komisjon menetluse käigus vastuse leida.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles