Indrek Visnapuu: Janar Taltsita jäime hooaja lõpus nõrgemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu
Indrek Visnapuu Foto: Margus Ansu

TÜ/Rocki peatreener Indrek Visnapuu ütles intervjuus Tartu Postimehele, et finaalseerias sai vastane teha igas mängus kümme enamviset, mis näitab, et Janar Taltsi lauad jäid võtmata. «Selge, et Janari lahkumisega jäime hooaja lõpus nõrgemaks. Asko Paade ja Timo Eichfuss teda täielikult ei asendanud,» ütles peatreener.

Üks murrangumoment oli Janar Taltsi lahkumine meeskonnast hooaja keskel. Miks ei toodud kedagi Taltsi asemele? Taltsist jäi meeskonda auk ning tema asendajaks räägitud Paade ei pääsenud kahel viimasel finaalmängul koguni platsilegi?

Visnapuu: Janari kohta samaväärselt ära täita ei ole lihtne. Aga see oli teadlik valik ja klubi valik. Üks põhjus oli tekitada oma mängijatele võimalus ja näha ära, kes on milleks suuteline.

Loomulikult me mängime kogu aeg tulemuse peale. Samas, see et me «eestikatel» hõbeda saime, ununeb varsti. Kui paljud enne tänavust play-offi meenutasid, et Kalev/Cramo mullu finaaliski ei olnud? Vähesed. Eestis oma supis kemplemine on atraktiivne kulminatsioon kevadele. Mina hindan tulemuslikkuse mõttes rohkem seda, kui suudame Balti liigas pildil olla ja eurosarjas edasi pürgida. Üldjuhul tähendab see edukust ka Eestis. Viimased kümme aastat on Eestis edukaimad ikkagi Rock ja Cramo.

Taltsist veel – kas klubi tahtis lihtsalt raha kokku hoida?

Visnapuu: Ei tea klubi rahalist seisu. Tean, et sellist privileegi – see on seal hea mängumees, toome ta siia – meil ei ole. Kas seda nimetada raha kokkuhoidmiseks või selleks, et näha olemasolevate mängijate potentsiaali?

Janar ei olnud küll mänguline ega hingeline liider, aga ta oli võistkonna tugitala. Oli teada, mis taseme ta igas mängus välja mängib. Tema minekuga jäi rohkem juhuslikkust võistkonda. Teise poolaasta käigus ei suutnud keegi selliseks tugitalaks tõusta. Janari lahkumisega läks Allingu ja Eziukwu roll raskemaks – üks korvialune jõud oli vähem. Mäng läks rohkem teistesse liinidesse.

Hooaja keskel väitis peatreener, et nii mõnedelegi mängijatele (Paade, Doronin, Leppik) on see hooaeg otsustav, kas ollakse tasemel Rockis jätkamiseks või peaksid need mängijad lahkuma Valka. Kas nüüd on Rockis oodata suuremat pereheitmist?

Visnapuu: Valga käis küll konkreetselt ühe mängija kohta. Paljudel mängijatel on pikemaajalised lepingud. Tegutseme vastavalt võimalustele, mitte vastavalt vajadustele. Järgmise hooaja komplekteerimisest ei saa ma veel rääkida, kuna rahalise situatsioon pole selge. Sellepärast on mul raske mängijate kohta põhjapanevaid järeldusi teha.

Kas leegionärid said oma tööga hakkama?

Visnapuu: Ootused olid suuremad. Eziukwu mängis kuni õlavigastuseni enam-vähem oma taseme välja. Vigastus jättis oma jälje. Tsintsadzel olid hooaja jooksul mõned perioodid, kus tundus, et ta on jalad alla saanud ja kõik läheb õiges suunas. Tal oli ka väljakuväliseid situatsioone, mis jätsid jälje ka korvpallile. Näiteks isa surm, pärast mida ta ennast päriselt ei suutnudki leida. Inimlikult võttes võib leida põhjendusi, miks ootused ei täitunud. Treenerina pean vaatama mängulist poolt.

Kas oli kaalumisel ka Tsintsadze teenetest varem loobuda?

Visnapuu: Arutelu tasandil oli mitmesuguseid variante. Ka selline.

Peale iga kaotust või teekonna lõppemist mingis sarjas, on leidunud alati neid vihaseid «asjatundjaid», kes peatreener Visnapuu mahavõtmist nõuavad. Õnneks ei juhi nemad klubi. Aga ikkagi – kas Indrek Visnapuu jätkab Rocki peatreenerina?

Visnapuu: Mulle ei ole keegi öelnud, et ma ei jätkaks.

Pikemat intervjuud TÜ/Rocki peatreener Indrek Visnapuuga loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles