Tõlkes kadunud: Norra olümpiakoondis tellis eksikombel endale 15 000 muna

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra koondise munalaadung
Norra koondise munalaadung Foto: twitter

Norra olümpiakoondise kokad  Pyeongchangis avastasid ootamatult, et on Google Translate’i tõlkevea tõttu tellinud plaanitust kümme korda rohkem kanamune.

Norrakate 109-liikmelise rahvuskoondise tarvis sõidutati olümpiakülla pool rekakoormat mune, kuid õnneks said kokad need saatnud kohaliku tarnijaga kokkuleppele ja 13 500 muna õnnestus tagastada, kirjutab Business Insider.

Tegelikult oli kokkade soov tellida vaid 1500 muna. Peakokk Stale Jihansen ütles ajalehele Aftenposten, et vaade üha kasvavale munalaadungile oli «absoluutselt uskumatu».

Norra kokad loodavad sotsiaalmeedias naljatledes, et saadetis on märk kuldmunadest, mis palju õnne toovad. Palju toite tarnitakse neile koduriigist, aga mune olid nad otsustanud tellida kohalikust kauplusest.

Palju tõsisem uudis on aga see, et Norra Olümpiakomitee saatis Pyeongchangi taliolümpiamängudele koguni üle 6000 doosi astmaravimit. Seda on mitu korda rohkem kui Soomel ja Rootsil, teatas Norra rahvusringhääling (NRK).

NRK viskas pilgu peale, millised ravimid olümpiale saadeti. Nendeks on 1800 doosi Symbicorti, 1200 doosi Atroventi, 1200 doosi Alvescot, 360 doosi Ventolini ja 1200 doosi Airomiri. Kõik ravimid on mõeldud personalile kasutamiseks, sest astmahaiged sportlased peavad oma ravimite eest ise hoolitsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles