Kasutatud sõidukite müüja ostis ära Metro Auto

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seni ainult kasutatud sõidukitega tegelenud Moneklar OÜ, mille tuntuim kaubamärk on Mobile.ee, ostis ära uutele sõidukitele spetsialiseerunud ettevõtte Metro Auto OÜ.

Tehingu tulemusena sai Metro Auto müügi- ja teeninduskeskuse uueks nimeks Mobile Autokeskus, teatas ettevõte.

Tallinnas aadressil A. H. Tammsaare tee 53 asuvas Mobile Autokeskuses tegutseb nüüdsest korraga Mobile.ee tellimiskeskus kui ka Mobile.ee kasutatud sõidukite müügisalong, ühtlasi jätkub hoones uute Peugeot ja Mitsubishi sõidukite müük ning hooldus.

«Klientide ja käibe stabiilse kasvu tõttu olime juba ammu uue koha otsingul – sisu oli ettevõttel juba varasemalt hea, aga kest oli ajale jalgu jäänud,» ütles Moneklari juht Silver Havamaa.

Uue müügisalongi pakutavate võimaluste kõrval aitab Havamaa sõnul Metro Auto ost tõsta ettevõtte väärtust ja suurendada klientides usaldust.

Eks uute sõidukite müük on tema sõnul «ilmselt natukene iga automüüja unistus ja kindlasti n-ö järgmine kui mitte viimane pulk autoäri redelil».

«Lisaks on uute sõidukite müügiõiguste saamine vägagi piiratud ja üsnagi keeruline – nende saamiseks on vaja vastata päris paljudele nõudmistele ja tingimustele,» selgitas Havamaa.

Seejuures ei olnud aga uute autode müük tema sõnul omaette eesmärgiks. «Metro Auto ostu puhul on tegemist pigem paljude asjaolude kokkulangemisega, kus soovitud uue asukoha, töökoja ja muuga tuli kaasa ka uute sõidukite müügiõigus,» sõnas Havamaa.

Moneklari tuntuim kaubamärk Mobile.ee on Saksamaa suurima automüügi portaali Mobile.de ametlikult litsentseeritud partner Eestis, mille kaudu vahendatakse läbi tellimisteenuse Eesti klientidele vähekasutatud sõidukeid Euroopast.

Auditeerimata andmetel müüs ja vahendas Moneklar 2017. aastal 1532 sõidukit ning ettevõtte käive oli 13 545 864 eurot, millest maksudeks sai tasutud 2 336 800 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles