Kas Tartut ootab Äänekoski saatus? (3)

Erik Puura
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Puura (esiplaanil).
Erik Puura (esiplaanil). Foto: Sille Annuk

Püüdes hajutada hirme, mis kaasnevad plaaniga rajada Tartu lähedale Emajõe äärde suur puidurafineerimistehas, tuuakse ühe positiivse eeskujuna välja Soomes Äänekoskis tegutsevat, väidetavalt haisuvaba ja keskkonnasäästlikku biotoodete tehast. Ometi näitavad mitmed veebipostitused, et mõnikord on selle Soome piirkonna elanikud olnud tehase mõjust väga häiritud.

Ma pole senini andnud ühtegi allkirja puidurafineerimistehase poolt ega vastu. Olen tahtnud kõik argumendid teaduslikult läbi mõelda ning senistes pöördumistes on olnud sõnastusi, mida võinuks põhjalikumalt kaaluda. Elu on aga tormakas ning võtsin nädala puhkust. Mõtlesin, et võtan aja maha, aga aju suunas veebiavarustesse, et saada lisalülisid oma taustahinnangusse.

Oma ametikoha tõttu olen kaheses seisus. Ülikooli ettevõtlussuhete eest vastutavana (autor töötab Tartu ülikooli arendusprorektorina – toim) pean suhteid arendama, sest ülikool peaks aitama kaasa ettevõtluse arengule. Teisalt, ülikooli arengu juhina pean tagama, et keskkond Tartus õppe- ja teadustööks muutuks järjest paremaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles