Paarismängus võimsa esituse teinud Orav: issand, see oli nii hea mäng!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Fed Cup tennisenaiskond (vasakult) Saara Orav, Anett Kontaveit, kapten Märten Tamla, Katriin Saar ja Jelena Malõgina
Eesti Fed Cup tennisenaiskond (vasakult) Saara Orav, Anett Kontaveit, kapten Märten Tamla, Katriin Saar ja Jelena Malõgina Foto: Instagram / Saaraorav

«Issand, see oli nii hea mäng!» prahvatas 16-aastane Saara Orav pärast seda, kui Eesti tennisenaiskond alistas Fed Cupil Portugali 2:1. Eesti täitis miinimumeesmärgi ning läheb Suurbritanniale vastu kergema tundega. 

Koondise kapten Märten Tamla tunnistas, et otsus paarismängus Saara Oravat mängitada sündis alles eile õhtul. «Ükspäev mõtlesin ühte, teine päev teist. Eile pärast viimast trenni otsustasin nii. Õlekõrs osutus õigeks,» lisas ta.

Oravaga Portugali naiskonna 7:6(0), 7:6(6) alistanud Kontaveit lisas, et ei teadnud, mida oodata. «Läksimegi mängima, endast parimat andma. Me polnud Saaraga enne mänginud. Mul oli hea meel näha, et meil nii hästi välja tuli ja selliste vastaste vastu!»

Eestlannade kokkumäng alguses ei edenenudki, kui esimeses setis jäädi 2:5 taha. 

«2:5 olime küll taga, aga ütlesin, et samamoodi võiksime meiegi 5:2 ees olla. Võib-olla tüdrukud natuke ka vabanesid. Hakkasid julgemalt mängima ning geimid tulidki meie poole,» sõnas Tamla, et soovitas tüdrukutel aktiivsemalt mängida. 

«Esimeses setis üritasimegi ennast üles äratada ning positiivsemalt suhtuda,» lisas Kontaveit. 

Homme kohtub Eesti Suurbritanniaga, Kontaveit kohtub homme maailma 11. reketi Johanna Kontaga, Märten Tamla otsustada on, kes läheb väljakule üksikmängus ning seejärel ka paarismängus. Kas see on ka Orav, jäi praegu vastuseta.

«Homme on meil kindlasti lihtsam mängida, sest Suurbritannia on favoriit. Võidukohustus on neil, see võit tõmbas kindlasti pinged kõvasti maha,» sõnas Tamla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles