Umbusaldusavaldus Narva volikogu esimehele kukkus läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov.
Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov. Foto: Ilja Smirnov

Narva volikogu arutas erakorralisel istungil volikogu esimehe Aleksandr Jefimovile esitatud umbusaldusavaldust, ettearvatult kukkus umbusaldamine läbi.

Jaanuari lõpus esitas Narva volikogu opositsioonilise Meie Narva saadikurühm umbusaldusavalduse volikogu esimehele Aleksandr Jefimovile. Narva linnavolikogu kogunes neljapäeval erakorralisele istungile umbusaldusavaldust arutama.

Ettearvatult kukkus umbusaldusavaldus läbi.

Fraktsiooni Meie Narva juhi Katri Raik ütles BNS-ile, et Narva volikogu Keskfraktsioon, kes muidu käitub volikogu istungitel väga distsiplineeritult, jättis sel korral hääletamata. Lisaks ei võtnud istungist osa kuus Keskfraktsiooni esindaja. Raigi sõnul kinnitab see, et Keskfraktsioonil tundub olevat ükskõik, kes on Narva volikogu esimees.

Raik tõi näiteks, et Tallinna ja Tartu keskerakondlastest abilinnapead Arvo Sarapuu ja Artjom Savitski esitas tagasiastumise pärast kahtlustuse saamist. «Jefimov aga on süüdi mõistetud nii esimeses kui teises kohtuastmes,» sõnas Raik. «Kas meil on nüüd mitu Keskerakonda: Eesti Keskerakond ja Narva Keskerakond?» küsis ta poliitikute käitumisele viidates.

Raik toonitas, et kedagi ei tohi kohtuotsuseta süüdi mõista, kuid samas ei ole vastuvõetav olukord, kus kriminaalkorras süüdi mõistetud inimene juhib suuruselt Eesti kolmanda linna volikogu.  «Küsimus on eetilisuses,» sõnas ta.

Umbusaldamiseks oleks vaja olnud 16 häält, samas on Narva volikogus opositsioonil vaid kaheksa häält.

Tartu ringkonnakohus jättis jaanuaris muutmata Viru maakohtu mullu 28. juuli otsuse, millega tunnistati Jefimov (49) süüdi korduvalt toime pandud kelmuses ja talle mõisteti tingimisi vangistus.

Jefimov kinnitas toona BNS-ile, et kaebab Tartu ringkonnakohtu otsuse riigikohtusse edasi. Ka sõnas Jefimov, et jätkab Narva linnavolikogu esimehena. "Fraktsioon usaldab mind, olen valmis jätkama," ütles ta.

Keskerakonnal on Narva volikogus 23 ning valimisliidul Meie Narva kaheksa kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles